Mijn naam is Timo van Oostrum. Ik heb gestudeerd op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Hier heb ik de opleiding ontwerpend meubelmaken gevolgd en heb ik deze met succes afgerond. Ik heb heel veel geleerd op deze opleiding en heb echt mijn passie ontdekt.

Deze passie is het ontwerpen en maken van meubels. Ik vind het fantastisch om van een klein idee een schets te zien maken en dat dan uit te werken tot een volwaardig ontwerp. Dit is hoe ik te werk ben gegaan bij mijn eigen projecten, ik begin met schetsen en werk een concept uit met deze schetsen. Daarna ga ik verder met het ontwikkelen door met een 3D-programma het meubel al op te bouwen als het ware. Als het ontwerp klaar is kan ik beginnen met het bouwen.

Mijn visie voor het ontwerpen is dat het vooral mooi moet zijn om naar te kijken. Je kan een supergoed concept hebben voor een nieuw soort systeem of een nieuwe toepassing voor een bepaald soort materiaal, maar als er niet nagedacht is over het uit uiterlijk van het meubel dan zal het niet zo snel passen in veel interieurs. Er bestaan natuurlijk veel stijlen om in te ontwerpen. Ik zelf probeer vooral de elegantie en subtiliteit in mijn ontwerpen terug te krijgen. Ik kijk naar verhoudingen, vormen, materiaal en de toepassing van het meubel.